Події
4 липня 2019
РФ збирається виконати рішення Трибуналу щодо військовополонених моряків, - Полозов
Російська Федерація має намір виконати рішення міжнародного трибуналу щодо звільнення військовополонених моряків.
news-image
Російська Федерація має намір виконати рішення міжнародного трибуналу щодо звільнення військовополонених моряків. Про це заявив координатор адвокатів військовополонених моряків Микола Полозов, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
"Я уважно читав ось цю ноту російську, на яку був потім цілий скандал політичний тут. Ця нота вказує на те, що РФ має намір виконати рішення трибуналу. Тобто, якби вони не збиралися, вони б, напевно, не стали б ніякі ноти писати, за великим рахунком. Проте, після відповіді МЗС України, в принципі, якби російська сторона не була зацікавлена в реалізації наказу трибуналу, вони б просто грюкнули дверима і сказали: хочете - і не треба", - розповів Полозов.

Він наголосив, що через 2 дні після цього заступник Лаврова, Карасін, заявив, що вони все-таки очікують від України відповіді відносно подальших дій і долі військовополонених моряків.

"Тобто ця повторна заява свідчить про те, що все-таки якийсь інтерес там. Чи пов'язано це із зустріччю Путіна з представниками G-20 в Осаці? Ми знаємо з заяви Путіна, що Трамп взагалі поставив тему моряків в пріоритет", - додав адвокат.

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права вирішив, що Росія має негайно звільнити полонених українських моряків та затримані військові судна й повернути їх Україні.

Читайте також:У Росії висунули остаточне звинувачення 18 із 24 українських моряків