Суспільство
4 липня 2019
Лідер Kazka звернулась до Зеленського з приводу громадянства кандидата від «Слуги народу»
Співачка вважає, що Куницький не має законного права представляти партію на парламентських виборах.
news-image

Лідер КАZKA, харків'янка Олександра Зарицька попросила Володимира Зеленського розібратися у ситуації із подвійним громадянством кандидата в депутати від "Слуги народу" Олександра Куницького, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Вона вважає, що Куницький не має законного права представляти партію на парламентських виборах.

Відеозвернення до президента України Олександра Зарицька опублікувала на своїй сторінці в Instagram 

"Шановний Володимире Олександровичу! Пане президенте! Я зараз звертаюся до вас як представник молоді та як харків'янка. Я ваш виборець. Дуже вас прошу розібратися із ситуацією щодо Куницького Олександра. Він має інше громадянство і про це знає вся країна. Він не має права представляти вашу партію. Це неправильно і це незаконно", — заявила лідер гурту КАZKA.

 

Олександр Куницький балотується у народні депутати за 169 мажоритарним округом Харкова від партії "Слуга народу". 30 червня на засіданні Центральної виборчої комісії заявили про те, що отримали документи, які підтверджують перетин державного кордону України Олександром Куницьким за іноземним паспортом.

"Якщо комісії стають відомими підстави для втрати особою права бути обраним народним депутатом, то ЦВК скасовує реєстрацію такого кандидата", — заявила тоді член ЦВК Ольга Желтова.

Нагадаємо, вчора два народні депутати Андрій Денисенко та Ігор Мосійчук опублікували фотографії Куницького у формі армії Ізраїлю. Як з'ясувалося, кандидат у нардепи по харківському округу проходив службу у військах іноземної держави.

Нагадаємо, партія "Слуга народу" висунула як кандидата за одномандатним виборчим округом №169 у м. Харкові автомобільного блогера і громадянина Ізраїлю Олександра Куницького. У мережі з'явилися копії документів, що підтверджують ізраїльське громадянство кандидата. Пізніше стало відомо, що Куницький багато разів їздив до Росії з ізраїльським паспортом, а у 2015 році був депортований з України за порушення прикордонного режиму. Крім того, інформацію про подвійне громадянство підтвердили у ЦВК. У комісії пообіцяли розібратися із ситуацією.