Події
1 липня 2019
12-річний хлопчик заразився правцем: дитина не мала щеплення
Хлопчик заразився правцем через подряпину на коліні.
news-image

На Львівщині 12-річний хлопчик заразився правцем через подряпину на коліні. Він не мав щеплення від правця, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

Дитину госпіталізували до львівської дитячої лікарні Охматдит. За словами заступника головного лікаря Олександра Бурди, дитину госпіталізували із характерними для правця симптомами у суботу, 29 червня. У нього посмикувалися м'язи нижніх кінцівок. Зазначається, що хлопчик впав і подряпав коліна 20 днів тому. Саме через рани інфекція потрапила в організм.

Це перший випадок захворювання на правець в області від початку року . У дитини не важка форма правця, але як розвиватиметься хвороба далі, невідомо. 

"Хлопець перебуває на лікуванні в травматологічному відділенні під постійним наглядом лікарів. Йому вкололи протиправцевий імуноглобулін",– розповіла головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

На Київщині восьмимісячна дитина заразилася правцем. Від ускладнень малюк потрапив до реанімації. За 2018 рік зафіксовано 17 випадків недуги, один із них був смертельний. Інфекціоністи прогнозують збільшення випадків хвороби через людську легковажність та наполягають, що вакцинуватися потрібно як дітям, так і дорослим. 

Читайте також:Мати дівчинки без щеплень виборює право дитини на навчання у звичайній школі