Суспільство
1 липня 2019
Зайві сантиметри на животі у жінок більш небезпечні аніж на ногах, — дослідження
Учені рекомендують жінкам з «яблукоподібними» фігурами позбутися зайвого з живота і стати більш «грушоподібними».
news-image
Жінки з жиром навколо живота мають утричі більший ризик серцево-судинних захворювань у порівняні з жінками з більшою часткою жиру навколо стегон.

Про це свідчать результати дослідження, у якому взяли участь 2600 жінок старших 18 років, які мали нормальну вагу (індекс маси тіла від 18 до 25), пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Усі вони брали участь у великому американському дослідженні «Ініціатива жіночого здоров’я», яке розпочалося в середині 1990-х років, і регулярно перевіряло щільність жиру, м’язів і кісток у жінок.

Дослідження показало, що у жінок, які мають більше жиру навколо живота, ризик серцево-судинних захворювань збільшився більш ніж у три рази у порівнянні з тими, які мали більшу частку жиру навколо стегон. Відтак, учені рекомендують жінкам з «яблукоподібними» фігурами втратити жир з живота і стати більш «грушоподібними».

Вчені наголосили, що вісцеральний жир, який зберігається навколо органів черевної порожнини, підвищує ризик таких метаболічних проблем, таких як цукровий діабет 2 типу і серцево-судинні захворювання.

Причина жиру на ногах може бути не добре зрозуміла, але вона не викликає проблем в інших частинах тіла.

«Учасницями нашого дослідження були всі жінки з нормальною вагою. Тому це повідомлення дуже важливе: навіть для жінок зі здоровою масою тіла, форма «яблука» «або форма «груші» все ще має значення», — сказав професор Кібін Кі з медичного коледжу Альберта Ейнштейна в Нью-Йорку, який проводив це дослідження.

 

««Невідомо, чи може бути якась особлива дієта або вправи, які можуть допомогти перенести жир. Наша група працює над цим питанням і ми сподіваємося, що зможемо отримати відповідь найближчим часом» додав він. Це дослідження виявляє цікавий зв’язок між тим, де зберігається жир, і ризиком серцевого нападу й інсульту, але не може сказати нам, чому він існує», — сказала докторка Соня Бабу-Нараян з Британського серцевого фонду.

Вона додала, що майбутні дослідження мають з’ясувати, як розподіл жирових відкладень пов’язаний з цими захворюваннями, та виявити важливі нові способи запобігання та лікування хвороб.

Читайте також:Що робити, коли вкусила змія: поради Супрун