Війна
1 липня 2019
Бойовики обстріляли санітарний автомобіль ЗСУ: один український військовий загинув
Двоє отримали поранення.
news-image

Бойовики "ДНР" неподалік селища Водяне обстріляли санітарний автомобіль ЗСУ, внаслідок чого один український військовий загинув, а ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє пресцентр ООС, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

"Близько 10.50, під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту ВОДЯНЕ, російськими окупантами було цинічно і підступно обстріляно санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил. Бойовики поцілили у санітарний автомобіль "Хаммер" з ПТКР", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що один із поранених – військовий медик – перебуває наразі у критичному стані. Один із бійців ЗСУ загинув на місці.

"Командування Об'єднаних сил наголошує, що обстріл санітарних автомобілів є порушенням міжнародного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права. Підступний обстріл санітарного автомобіля з боку російських окупаційних підрозділів є черговим свідченням того, що окупанти не дотримуються жодних міжнародно-правових норм", - наголосили в ООС.

Нагадаємо, протягом доби, 30 червня, збройні формування Російської Федерації 23 рази порушили режим припинення вогню. З них 12 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм.