Події
1 липня 2019
«Вирішіть нарешті нашу долю!»: політв’язень Гриб написав звернення до української влади
"Я закликаю і звертаюсь до усіх — не залишайтесь осторонь, не забувайте в’язнів!"
news-image
Батько українського політв'язня Павла Гриба опублікував звернення до української влади, яке його син написав у російському СІЗО, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Ігор Гриб опублікував звернення у Facebook у день народження Павла. Нині йому виповнюється 21 рік.

«Я, Павло Гриб, український патріот, засуджений за сприяння терористичній діяльності на шість років позбавлення волі, разом з усіма політичними полоненими, від імені усіх українських військових, політв’язнів путінського режиму, звертаюсь до української влади, Президента України, депутатів Верховної Ради, уряду України — вирішить нарешті нашу долю!», — написав Павло у своєму зверненні.
«Я закликаю і звертаюсь до громадськості, діячів культури, вояків, націоналістів, волонтерів і капеланів, земляцтв кожного краю, всіх небайдужих до нашої долі українців — не залишайтесь осторонь і не забувайте в’язнів! Скажіть своє слово про нас — вдома, на роботі, в соціальних мережах, у ЗМІ. Треба донести правду про переслідування патріотів України спецслужбами Московії», — додав він.

Гриб наголосив, що «так далі продовжуватись не може» і нагадав про необхідність розпочати перемовини про новий обмін.

«Кількість політв’язнів, на жаль, тільки збільшується. Зараз їх більше 100 людей... Скільки має бути ще ув’язнено невинних ні в чому людей, щоб справа нарешті була? Дві, три, чотири сотні? Невже того мало є, що зламали життя і здоров’я стільком українцям? Раніше годі було уявити собі таке — ув’язнених більше сотні, а зараз аж страшно подумати — то вже є», — зазначив політв'язень.

Він зауважив, що цьогоріч «за всілякими клопотами, подіями і виборами» перестали помічати як ув’язнюють все більше українців.

«Значить цим вже нікого не здивуєш. Це не повинно стати ні в якому разі буденною нормою життя. Це не має бути звичайною подією — ув’язнили ще одну людину. Ми не повинні цього допустити», — наголосив Павло.
«Яке б розчарування в Україні не було, яка б влада на хвилі цього розчарування не прийшла, її обов’язок — звільнити полонених і політв’язнів, не допустити нових, закривши після цього державний кордон з Московією і Білоруссю й розірвавши дипломатичні відносини з усіма ворожими країнами. Цього ми вимагаємо. Будь-яка влада має нас чути. Будь-яка інша політика в цьому напрямі, є державною зрадою. Ми чекаємо офіційної реакції й головне — дій влади. Час пішов. Пообіцяли — працюйте», — підсумував він.

Читайте також:Ув’язнений в Росії активіст Балух скаржиться на болі голови і серця