Події
26 червня 2019
У Казахстані 20 українців продали свої нирки - Аброськін
Кожна особа за свою нирку отримувала від 10 до 15 тисяч доларів США.
news-image

Двадцять громадян України продали свої нирки у Казахстані. Про це написав на сторінці у Фейсбуці перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін, передає «Є!»

"Вчора зустрівся з працівниками поліції Республіки Казахстан, які за узгодженням з Генеральною прокуратурою України проводять необхідні дії по кримінальному провадженню, порушеному за фактом торгівлі органами.

На сьогодні в Казахстані по даному кримінальному провадженню заарештовано декілька осіб, один з них лікар-трансплантолог.

Зокрема, 20 осіб, які продали свої нирки - це громадяни України", - написав поліцейський.

Він зауважив, що кожна особа за свою нирку отримувала від 10 до 15 тисяч доларів США, а людині, яка придбала цю нирку, взагалі це коштувало до 150 тисяч долларів США.

"Один із допитаних наших співгромадян розповів, що свою нирку він продав, щоб заплатити за проведення операції його онкохворої жінки, інший - просто, щоб жити.

І ці наші нещасні громадяни - прості постачальники органів, а взагалі за всім цим стоїть міжнародна організована злочинність, яка наживається на людському горі", - повідомив Аброськін.

Читайте також: В Україні з 1 січня будуть зупинені всі операції з трансплантації органів