Україна
25 червня 2019
Різке похолодання: синоптик розповіла про погоду до кінця тижня і на День Конституції
Уже в середу погода в Україні зміниться.
news-image

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, пише «Є!» з посиланням на Українські Новини.

"Синоптична ситуація очікується з коливаннями, стрибками атмосферного тиску і термічного режиму, з, відповідно, можливими мігренню і судинними загостреннями. Дуже, дуже уважно ставтеся до себе на цьому тижні", - порадила вона.

У вівторок, 25-го червня максимальна температура повітря буде високою лише на Півдні і Сході України, + 30 + 34 градуси.

У більшості областей очікується + 27 + 32 градуси, в Карпатах + 20 + 25 градусів.

Вночі буде краще: + 16 + 20 градусів, у південній частині, на Сході та в більшості центральних областей + 19 + 24 градуси, на Заході + 13 + 18 градусів.

Дощі з грозами у вівторок найбільш можливі в південній частині України. Причому, локально вони можуть миттєво перетворюватися в сильну зливу з градом і шквалом.

Більшість території України у вівторок буде належати зоні впливу антициклону - буде сухо і сонячно.

А вже в середу погода в Україні зміниться. 

"Спека ще хапатися руками і ногами за таку ласу територію, як Україна, спробує в четвер, 27-го червня, знову піднятися на трон, знову короткочасно попече, але ніщо вже їй не допоможе глобально", - написала Діденко.

Вже в п'ятницю, суботу, неділю - 28, 29, 30 червня - в Україну прийде справжня прохолода.

За попередніми прогнозами, температура повітря впаде спочатку до + 20 + 27 градусів, а потім до + 18 + 23 градусів.

Карта: Наталя Діденко/Facebook

У той же час, на цьому тижні дуже сильна спека прийде у більшість країн Європи, крім Великобританії, України, Білорусі, країн Скандинавії та західних морських узбереж (див. мапу).

Карта: Наталя Діденко/Facebook

 

"Тому поки гуляємо вночі, вдень перечікуэмо вже помірну спеку, а День Конституції, дай їй Бог витримки і довголіття, принесе українцям довгоочікуване свіже повітря", - впевнена синоптик.

Читайте також:У Львові в 30-градусну спеку молодята прийшли в РАЦС у костюмах тиранозаврів (відео)