Світ
25 червня 2019
Які країни проголосували за повернення Росії в ПАРЄ: список
Навіть голландські депутати проголосували за повернення Росії в ПАРЄ навіть після оприлюднення причетності РФ до результатів трагедії МН17.
news-image

118 учасників Парламентської асамблеї Ради Європи проголосували за повернення Росії до роботи в організації. Відповідні результати голосування представників держави з'явилося на сайті ПАРЄ, пише «Є!» з посиланням на Сегодня.

Підтримали ідею повернення Росії до роботи в організації Австрія, Азербайджан, Франція, Ісландія, Іспанія, Італія, Норвегія, Португалія, Сербія, Словаччина, Туреччина та інші країни. Делегації цих країн проголосували ствердно. 

Майже повністю підтримали повернення Росії в ПАРЄ делегати з Німеччини, Швейцарії, Чехії, Молдови, Нідерландів, Вірменії та інших.

Ті, хто виступав проти такої ініціативи, були з Польщі, Естонії, Великої Британії, Швеції, Грузії, Латвії та Литви. Україна в ПАРЄ теж виступила проти даної резолюції.

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко прокоментувала голосування. Мовляв, навіть голландські депутати проголосували за повернення Росії в ПАРЄ навіть після оприлюднення причетності РФ до результатів трагедії МН17.

"Міжнародна слідча група оприлюднила результати трагедії МН17. Встановила причетність росіян до вбивства 280 осіб. Голландські депутати проголосували за повернення Росії в ПАРЄ. Впевнена чомусь, що вони ніколи не зустрічалися з родинами жертв, які не були на похоронах останків", – зазначила вона у Facebook.

Раніше повідомлялося, що ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка забезпечує повернення Росії в організацію без виконання міжнародних зобов'язань. Її підтримали 118 делегатів, 62 висловилися проти.

Напередодні на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи відхилили пропозицію делегації України розглянути поправки до резолюції з повернення РФ в організацію.

Нагадаємо, що в ході сесії ПАРЄ в Страсбурзі президент Асамблеї Ліліан Марі Паск'є грубо порушила регламент організації. Про подробиці розповіли члени української делегації.

Читайте також:Рішення ПАРЄ: Українська делегація допускає можливість призупинення участі в асамблеї