Суспільство
21 червня 2019
У Харкові няня катувала дівчинку з ДЦП
Жінку засудили до 3 років позбавлення волі.
news-image

У Харкові жінка, яка працювала нянею, систематично знущалася з 14-річної дівчинки-інваліда дитинства з ДЦП. Про це повідомив у Фейсбуці речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, передає «Є!»

"В ході судового розгляду встановлено всі жахливі подробиці трагедії, що відбувалися з дитиною. Лише протягом трьох днів березня 2018 року жінка наносила дівчинці численні удари по різних частинах тіла, з них не менше 30 – в обличчя. Вона вимагала від безпорадної дитини виконувати команди, примушувала пити воду, при цьому затискала їй пальцями ніс, штовхала та навіть кидала на підлогу", - написав Андрій Лисенко.

Катування були зафіксовані на відеореєстраторі, який встановила в квартирі мати потерпілої дитини. Мати дитини розповіла, що виявила на тілі доньки синці та чисельні ушкодження. Після цього встановила у квартирі відеореєстратор. Камера зафіксувала, як няня била дитину, коли вони залишалися вдвох.

Окрім того, нанесення тілесних ушкоджень дівчинці так само підтвердили експерти.

Разом з тим, під час судового слідства обвинувачена відмовлялася свідчити, намагалася перекласти відповідальність на матір дитини та не висловлювала каяття.

Вироком Дзержинського районного суду Харкова жінку визнано винною в катуванні дитини та засуджено на 3 роки позбавлення волі.