Політика
20 червня 2019
Співробітників у реорганізованій Адміністрації президента будуть скорочувати
В поки ще чинній Адміністрації президента, згідно структурі, працює трохи більше 400 осіб, діє близько 20 департаментів, працюють глава АП, його заступники, помічники і радники президента.
news-image

Президент України Володимир Зеленський створив Офіс президента, реорганізувавши Адміністрацію президента і скоротивши чисельність її співробітників. Про це сказано в указі президента №417/2019 від 20 червня, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Створити Офіс президента України шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників Адміністрації президента України. Офіс президента України є постійно діючим допоміжним органом, основним завданням якого є організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне та інше забезпечення здійснення президентом України визначених Конституцією України повноважень", - сказано в указі.

Що стосується співробітників Адміністрації президента, то вони продовжать працювати до припинення в установленому порядку трудових відносин з ними.

В офісі президента буде працювати його керівник, перший заступник керівника, заступники, керівник апарату Офісу президента України, перший помічник і помічники президента, радники президента, прес-секретар президента, президентські та уповноважені представники. Ще буде створено Кабінет президента, кабінет керівника офісу, близько десятка директоратів і стільки ж департаментів. 

Забезпечення Офісу президента покладено на Держуправсправами, а рівень оплати праці співробітників Офісу має визначити Кабмін. 

В поки ще чинній Адміністрації президента, згідно структурі, працює трохи більше 400 осіб, діє близько 20 департаментів, працюють глава АП, його заступники, помічники і радники президента. 

Нагадаємо, що Адміністрація президента була створена першим президентом Леонідом Кравчуком у 1991 році. У 2005 році президент Ющенко реорганізував Адміністрацію в Секретаріат, потім ліквідував його і створив заново, змінив назву посади керівника з "голови" на "главу". У 2010 орган, призначений для допомоги президенту виконувати його повноваження, знову став називатися Адміністрацією президента. 

Читайте також:Батько Гандзюк написав важливого листа Зеленському