Події
18 червня 2019
Експрезидента УЄФА Платіні заарештовано
Платіні затримано в передмісті Парижа вранці 18 червня.
news-image

Колишнього президента Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні заарештували за підозрою в корупції. Про це повідомляє Independent, передає «Є!»

Французька поліція затримала Платіні в передмісті Парижа вранці 18 червня. Арешт колишнього глави європейського футболу пройшов в рамках розслідування корупції під час виборів країни-організатора чемпіонату світу-2022, переможцем яких став Катар.

29 липня 2018-го британське BBC повідомило про те, що катарська влада вдавалася до допомоги PR-фірм і агентів ЦРУ для дискредитації заявок інших країн. За право проведення турніру також сперечалися США, Південна Корея, Австралія і Японія.

Відносно заявки Катару на проведення турніру вже висувалися звинувачення в корупції. ФІФА вела розслідування протягом двох років, але в підсумку звинувачення були зняті.

У грудні 2015 року Платіні був відсторонений від футбольної діяльності на вісім років і оштрафований за звинуваченням в корупції. Пізніше комітет з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) зняв c нього звинувачення, скоротивши термін дискваліфікації до шести років.

Читайте також: В УЄФА назвали кращого гравця минулого сезону