Суспільство
13 червня 2019
Гелетей отримав 800 тисяч «відступних» з бюджету
Генерал-полковник отримав від держави чималу суму.
news-image

Колишній Начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей, який після інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського подав у відставку, отримав від держави чималу суму. Про це стало відомо з істотних змін у декларації генерал-полковника, які він вніс вчора, 12 червня, передає «Є!» із посиланням на Антикор.

Згідно з документом, ще 11 червня Гелетей отримав грошове забезпечення при звільненні в розмірі 804 тисячі 989 гривень.

Слід врахувати той факт, що отримані кошти - це гроші платників податків.

Крім того, згідно з декларацією, тільки готівкою генерал-полковник зберігає пів мільйона доларів США і близько 500 тисяч гривень. Вкладів в банках у нього немає.

Також Гелетей має земельну ділянку в Пухівці Броварського району Київської області, дві земельні ділянки в курортному Синяку Мукачівського району Закарпатської області, квартиру в Києві на 190 "квадратів" вартістю 2,5 мільйона гривень, дачу в Києві за майже сім мільйонів, будинок і земельну ділянку  в Броварах Київської області і будинок в Києві на 650 "квадратів" за півтора мільйона.

Крім того, задекларовані два авто: Range Rover 2012 випуску за 750 тисяч і Audi Q7 2016 року за більш ніж півтора мільйона гривень (який генерал-полковник орендує, згадно з документом, - ред.).

Також за минулий рік Гелетей витратив 85 тисяч гривень на відпустку в Іспанії і 12 тисяч гривень на оренду авто, про яке говорилося вище.

Офіційний дохід Гелетея за минулий рік - 889 203 грн зарплати і 169 100 грн пенсії. Тобто, Гелетей отримував приблизно 88 тисяч гривень на місяць. 

Читайте також: Начальник Служби державної охорони Гелетей подав у відставку