Політика
12 червня 2019
Рабінович: Я не кину дітей нашої країни в тюрмах лише через різницю в політичних поглядах
Для того щоб закінчити конфлікт на сході країни і поліпшити життя українців, треба домовлятися з сусідами України.
news-image

«Опозиційна платформа - За життя» зможе звільнити полонених і знизити ціни на газ для населення, тільки потрібно перестати їй заважати в цьому, а краще - надати допомогу.

Таку заяву зробив народний депутат України і співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Є!»

Питання обміну полоненими – дуже болюче. Родини роками живуть без своїх батьків, чоловіків, але ж не вони почали цей конфлікт між країнами. Я із повагою ставлюся до солдатів, які виконують свій обов'язок перед Батьківщиною. Вони – не політики, їх відправила на фронт держава і не вони розв'язували цю війну. Війну розв'язала «бригада Порошенка-Турчинова»! Мене життя звело із Миколою Карпюком, у якого абсолютно інші погляди, але він – частина нашого суспільства і країни. Я відвідував його у Володимирському централі і вважав, що ми його витягнемо. Для цього було проведено копітку роботу, але, на жаль, Петро Порошенко та Ірина Геращенко призупинили процес обміну полоненими. Зірвали обмін спеціально, тому що хотіли «надути» рейтинг! І надули ... Сьогодні ж я не бачу передумов для перезапуску процесу обміну полоненими, тому що нова влада точнісінько повторює риторику попереднього президента. Їх не цікавлять долі, їх цікавить політика! Нічого у нинішньої команди у цій справі не вийде, тому що вона вже встигла знищити всі мости, – переконаний парламентарій.

Політик вважає, що у партії «Опозиційна платформа – За життя» є перевага у справі звільнення утримуваних осіб, тому що Віктор Медведчук «вхожий у високі кабінети у Москві».

Я сподіваюся, що людські зв'язки голови політради нашої партії Віктора Медведчука допоможуть вирвати із «лап» хоча б когось. Не знаю кого, але мене особисто цікавить Карпюк. Впевнений – із ним мене доля звела недаремно! Хай мені багато і писали, і говорили: «Навіщо ти за нього заступаєшся, він же активіст «Правого сектора»?». Я пояснюю: «Так, він із «Правого сектора». Так, у нього інші політичні погляди. Але він – син нашої країни! Ви ж не вбиваєте своїх дітей, якщо вони думають інакше, а намагаєтеся зрозуміти їх». І зараз я не залишу дітей нашої країни у тюрмі через якісь там рейтинги. Я буду його звільняти, тому що це людська і божа, якщо хочете, позиція! – заявив народний депутат.

Співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» підкреслив, що незважаючи на погрози з боку нової влади, він і представники його партії обов'язково продовжать переговори із Росією щодо звільнення полонених і зниження цін на газ.

На жаль, великого обміну полоненими шляхом особистих домовленостей навряд чи можна досягти, тому що це виключно державний рівень. Якщо держава не хоче повертати своїх громадян, то нічого не вийде. Інша справа, що завдяки особистим взаєминам можуть випустити хоча б когось. Але, на жаль, за те, що Медведчук дістає людей із тюрем, на нього відкривають кримінальні справи. За те, що він і Бойко спілкуються із главою «Газпрому» щодо зниження ціни на газ для України, на нього відкривають справи... Я нікого не агітую, але потрібно розуміти, що така нісенітниця відбувається – і відбувається, на жаль, вже при новому президенті, – резюмував Вадим Рабінович.