Політика
12 червня 2019
В Казахстані новообраний президент склав присягу
Касим-Жомарт Токаєв отримав 70,96% голосів виборців.
news-image

В Казахстані новообраний президент Касим-Жомарт Токаєв склав присягу народу країни і офіційно вступив на посаду глави держави, передає «Є!»

Церемонія відбулась в Палаці незалежності в столиці країни.

"Урочисто присягаю вірно служити народу Казахстану, суворо дотримуватися Конституції і законів республіки Казахстан, гарантувати права і свободи громадян, сумлінно виконувати покладені на мене високі обов'язки президента республіки Казахстан", - сказав Токаєв, поклавши праву руку на Конституцію.


Після цього прозвучав державний гімн Казахстану і артилерійські салюти на честь президента.

Після закінчення церемонії глава Центральної виборчої комісії республіки Берик Імашев вручив Токаєву посвідчення президента Казахстану.

На церемонії був присутній  перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, а також депутати парламенту, члени Конституційної ради, судді Верховного суду, члени уряду.
Нагадаємо, у неділю в Казахстані пройшли позачергові президентські вибори, і вперше за роки незалежності країни в них не брав участі перший президент Нурсултан Назарбаєв. На пост глави держави претендували сім кандидатів. Перемогу на виборах здобув Токаєв, набравши 70,96% голосів виборців.

Читайте також: У Казахстані ректора університету не допустили на вибори президента через граматичні помилки