Київ
11 червня 2019
Кияни проводять у заторах більше часу, ніж мешканці Нью-Йорка і Токіо
В індексі завантаженості доріг у 2018 році Київ посів 13-е місце у світі.
news-image
В індексі завантаженості доріг у 2018 році Київ посів 13-е місце у світі, випередивши такі міста, як Нью-Йорк, Токіо та Лондон, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Такі дані наводить розробник навігаційних технологій TomTom, який складає щорічний індекс завантаженості доріг у світі.

У рейтингу за 2018 рік компанія дослідила 403 міста з 56 країн світу. Рівень завантаженості визначається тим, наскільки водії витрачають більше часу на поїздку, ніж потрібно в разі повної свободи на дорогах. Компанія вимірює, скільки необхідно часу на поїздку без заторів, а потім порівнює із реальним часом, який витрачають водії.

Київ посів 13-е місце в індексі — у столиці України водії в середньому перебувають у дорозі на 46% більше часу, ніж необхідно без заторів. У порівнянні з 2017 роком позиція міста не змінилася, але рівень завантаженості доріг зріс на 2%.

Найбільш завантаженим містом у світі визнали Мумбаї в Індії із показником 65%. У першу п’ятірку також увійшли Богота (Колумбія, 63%), Ліма (Перу, 58%), Нью-Делі (Індія, 58%) та Московська область (Росія, 56%).

За рівнем завантаженості доріг ситуація в Києві гірша, ніж, наприклад, у таких містах, як Токіо (Японія, 25-е місце, 41%), Лондон (Велика Британія, 40-е місце, 37%), Париж (Франція, 41-е місце, 36%) та Нью-Йорк (США, 42-е місце, 36%).

Зазначимо, що інші українські міста у рейтинг не ввійшли.

Компанія проводить свої дослідження за допомогою анонімних даних GPS, які збирають навігаційні пристрої у автомобілях та смартфонах.

Нагадаємо, минулого літа в уряді заявили, що українські міста, населення яких перевищує 100 тисяч людей, будуть розробляти комплексні схеми транспорту на 30-40 років наперед.

Читайте також:Forbes назвав ім'я найбагатшої співачки у світі