Політика
10 червня 2019
Партія Рабіновича і Медведчука лідирує в парламентському рейтингу, - опитування
Опитування провів Київський міжнародний інститут соціології
news-image

Політична партія «Опозиційна платформа - За життя» Вадима Рабиновича і Віктора Медведчука утримує лідуючі позиції в рейтингах електоральних настроїв українців. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Так, якби вибори до Верховної Ради України відбувалися на початку червня, то серед тих, хто визначився зі своїм вибором, за партію «Слуга народу» проголосувало б 48,5% опитаних, а 11,8% віддали б свій голос політичному об'єднанню « опозиційна платформа - За життя ».

 

Також прохідний бар'єр на парламентських виборах долають «Європейська солідарність» Петра Порошенко (8,1%), ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко (7,8%) і «Голос» Святослава Вакарчука (5,6%). З огляду на статистичну похибку, залишаються шанси пройти в Раду і у партії «Сила і честь» Ігоря Смешка (3,8%).

 

У КМІС повідомили, що опитування проводилося з 26 травня по 7 червня серед 2021 респондента з 110 населених пунктів України (крім АР Крим). Методика опитування - інтерв'ю з 4-х ступінчастою стохастичною вибіркою. При цьому, в Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на підконтрольній Україні території.

 

За інформацією дослідників, статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників близько 50%, 2,8% - для показників близько 25%, 2,0% - для показників близько 10% і 1,4% - для показників близько 5%.