Події
7 червня 2019
Батько Гандзюк прокоментував вирок виконавцям вбивства
Батько убитої херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор висловив обурення у зв'язку з м'якими вироками, які суд виніс виконавцям вбивства його дочки.
news-image

Батько убитої херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор висловив обурення у зв'язку з м'якими вироками, які суд виніс виконавцям вбивства його дочки.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Є!» з посиланням на УП.

Поведінку учасників судового засідання Віктор Гандзюк назвав "спектаклем з розподіленими ролями".

"Спектакль. Сьогодні зачитали вирок. Іменем України. Від трьох до шести років. За вбивство. З особливою жорстокістю. З причиненням особливих мук. Вчинене групою осіб за попередньою домовленістю. На замовлення. За гроші. Боляче, гидко, соромно перед світлою пам'яттю Каті. Соромно за державу", - написав він.
"В обмін на частину інформації та признання вини - зміна статті звинувачення, а отже і зменшення термінів ув‘язнення. Вигідно і прокурорам - не треба збирати докази, злочин розкрито, справа передана до суду, знижується градус суспільної напруги. А може й ... щось ще вигідніше? "Зручно і суддям, принаймі швидко завершиться судове засідання. Прокурори трансформуються в адвокатів. А якщо буцімто розкаятись, то терміни взагалі нижчі мінімальних, від довічного ув’язнення зменшуються до трьох років! Всі задоволені. Угода підписана", - обурився Віктор Гандзюк.

Він також заявив, що засуджені становлять небезпеку для суспільства і дуже скоро опиняться на волі.

"Кілька років швидко минуть. П‘ятеро вбивць, п'ять хижих тварюк, що майже безкарно скуштували смак людської крові та відчули азарт від вбивства вийдуть на свободу, житимуть серед людей. Люди схаменіться, вам не страшно? Мені - дуже. Ні, я не за себе, я вже все втратив. Мені страшно за вас", - підкреслив батько Катерини Гандзюк.

Читайте також:Вбивство Гандзюк: суд засудив до 3-6,5 років в'язниці 5 екс-учасників АТО