Суспільство
5 червня 2019
До Громадської ради при КМДА хоче потрапити екс-нардеп, який у 2014 брав участь у захопленні міськвиконкому в Харцизьку
Екс-нардеп тепер хоче брати участь в управлінні столицею.
news-image

Сьогодні, 5 червня, в Українському домі відбудуться вибори нового складу Громадської ради при КМДА на період 2019-2021. Серед допущених до цього процесу організацій в списку можна побачити ГО "Коралі", яке очолює колишній народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов.

Як пише журналіст Денис Казанський, екс-нардеп Лук'янов у 2014 році був помічений у діях, направлених на повалення української влади на Донбасі, передає «Є!»

"13 квітня 2014 року Лук'янов разом з натовпом козаків, гопників і російських "туристів" брав участь у захопленні міськвиконкому в Харцизьку. Тоді після заходу в Слов'янськ угруповання Гіркіна подібні захоплення пройшли по всій області, і Харцизьк не став винятком. У той день із захопленої будівлі були зірвані українські прапори, а замість них була вивішена символіка ДНР. Лук'янов виступав на мітингу під прапорами сепаратистів, підтримував референдум щодо відділення Донбасу від України, розповідав про те, як застерігав бійців ВСУ застосовувати силу проти "свого народу" і т.д", - написав журналіст.

Журналіст здивований, що Лук'янов після подій 2014 року опинився не в Росії, і не залишився в "ДНР", а спокійно живе у Києві. 

"Більш того - тепер Лук'янов хоче пролізти в Громадську раду при КМДА та таким чином брати участь в управлінні столицею. Повиступав під прапорами ДНР, розпалив конфлікт і втік з Донбасу. Нехай інші тепер мучаться і живуть в резервації... Чомусь Лук'янов не хоче жити в "республіці" і працювати в "народній раді ДНР", а їде в Київ, до "хунті" і "фашистів", - пише Казанський.