Політика
4 червня 2019
Речницею президента стала 32-річна журналістка Юлія Мендель (фото)
Новопризначена прес-секретарка народилася у Херсоні, закінчила Університет імені Шевченка і є кандидаткою філологічних наук.
news-image

3-го червня президент Володимир Зеленський нарешті обзавівся речницею – нею стала 32-річна журналістка Юлія Мендель, повідомляє «Є!» з посиланням на Таблоїд.

Новопризначена прес-секретарка народилася у Херсоні, закінчила Університет імені Шевченка і є кандидаткою філологічних наук.

В інтерв’ю виданню "Йод" Юлія розповіла про співбесіду з Зеленським та про найкращий жарт Порошенка.

Розмова Юлі з майбутнім шефом тривала десь 20 хвилин.

"…Це було цікаво. Він говорив зі мною українською. Скажу чесно, це було дуже приємно, тому що показує рівень інтелігентності, поваги, етики. Бо я думаю, він міг дозволити собі говорити російською, його рідною мовою", - поділилася Мендель.

 

 
 
"Також цікаво було, як мене питали про рівень знання англійської. Я сказала, що якщо хочете перевірити, то спитайте що-небудь. І ніхто не захотів, окрім Володимира Зеленського. Він почав ставити запитання англійською. Для мене цей лінгвістичний підхід, як для філолога, був дуже цікавим", - додала Юлія.

На запитання, чи зовнішність могла стати однією з причин отримання посади, Мендель зазначила:

"Я себе не оцінюю з такої точки зору. Якщо мене навіть сприймають на початку "дєвочкою", то потім проводжають "за розумом". Я не вважаю свою зовнішність модельною, я далека від 90-60-90. Подивіться, у мене немає якогось манікюру, я не дуже часто фарбуюсь. Фактор того, що я – жінка, в професійній сфері ставлю майже на останнє місце".
 
 
 
"Щодо зовнішніх даних, то, можливо, важливу роль зіграв той факт, що у мене дуже добра "співпраця" з камерою. Я десять років працювала на українському телебаченні – від літературного редактора до міжнародного кореспондента. Висвітлювала події в прямому ефірі – для мене це драйв", - додала речниця.

Також Юлю запитали про те, як вона оцінює почуття гумору політиків.

"У Зеленського, звісно, не монополія на гумор, але у нашій політиці цього бракує. У нас ніхто не вміє посміятися з себе. І це проблема, тому що це радянський комплекс – комплекс людини, яка себе звеличує. "Я є золоте теля, золота корова, не чіпайте мене". І не дай боже посміятися з них", - заявила Мендель.
 
 
 
Мендель вже провела свій перший брифінг у ролі речниці та заявиал, що теж була"агентом Кремля"
 
"Правда, останній жарт Петра Порошенка мені сподобався, коли під час з'їзду своєї партії він вітався з присутніми і сказав, що за новим протоколом потрібно звертатися "чуваки і чувіхи". Він потролив нову адміністрацію, але він – молодець. Зробив цей крок - від батька нації, господаря на своїй землі – до людини, що може пожартувати", - зазначила Юлія.
"Можливо, це було вперше, коли Порошенко пожартував влучно, бо гумор, безумовно, не його козир. Я не знаходила політиків, з якими жартувати природно, легко та комфортно. Хоча пан Ляшко, мені здається, професійно намагається стати коміком. Коли він веде корів під Кабмін, то це смішно. Але в порівнянні із Зеленським – це інший гумор", - сказала вона.

Читайте також:Зеленський прибув до Брюсселя з першим закордонним візитом