Політика
3 червня 2019
«Ми мусимо покаятися»: Кернес виступив за прямі переговори з РФ
Пояснюючи свою позицію, мер Харкова сказав, що спирався на опитування громадської думки.
news-image

Міський голова Харкова, співголова партії "Довіряй справам" Геннадій Кернес, виступає за прямі переговори України з Російською Федерацією, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Чому хтось соромиться переговорів прямих з Росією? Чому ми соромимось прямих переговорів з Росією? Тому що це країна-агресор, а не країна-сусід? А я вважаю, що все має вирішуватися з розумом і ми повинні в першу чергу покаятися, що ми обвинувачуємо один одного, а потім знаходимо крайніх і не просимо вибачення", - сказав Кернес, виступаючи на об'єднавчому з'їзді партії в Харкові в неділю.

Пояснюючи після закінчення з'їзду свою позицію журналістам, він сказав, що спирався на опитування громадської думки.

"Нам потрібні переговори з Російською Федерацією, тому що ми розуміємо, що це запит нашого населення України. Це не запит мій особистий. Це запит населення України. Це соціологія така: потрібні прямі переговори", - сказав політик.

Кернес ще раз підкреслив, що ні він, ні його одеський колега і співголова партії Геннадій Труханов не мають наміру стає народними депутатами і, якщо партія на позачергових парламентських виборах подолає 5% -й бар'єр, вони все одно залишаться мерами Харкова і Одеси.

Відповідаючи на питання щодо можливої участі партії "Довіряй справам" у формуванні коаліції в новому парламенті, Кернес сказав:

"Якщо ми не чужі новій владі - а ми збираємося тільки допомагати новій владі, ми, напевно, звичайно, хочемо бути в коаліції".
Читайте також: Кернес заявив, що поведе нову партію до парламенту, але залишиться мером