Світ
31 травня 2019
У КНДР стратили дипломатів через провал саміту з Трампом
До страти були засуджені спецпредставник КНДР у справах США Кім Хек Чхоль і ще чотири високопоставлені дипломати.
news-image

У Північній Кореї стратили дипломатів через провал другого саміту за участю лідера КНДР Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа у лютому 2019 року, повідомляє південнокорейська газетаChosun Ilbo, пише «Є!» з посиланням на 112.

Повідомляється, що до страти були засуджені спецпредставник КНДР у справах США Кім Хек Чхоль і ще чотири високопоставлені дипломати.

Крім того, главу відділу ЦК Трудової партії Кім Ен Чхоля вислали на каторжні роботи в табір для політв'язнів з метою "перевиховання".

За даними видання, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин розпорядився розстріляти дипломатів на військовому аеродромі Мірім на східній околиці Пхеньяну. При цьому всіх їх звинуватили у шпигунстві нібито на користь США.

Нагадаємо, 27 лютого в столиці В'єтнаму Ханої відбулася зустріч Трампа та Кім Чен Ина віч-на-віч. Вона тривала близько 20 хвилин і закінчилася робочим обідом за участю делегацій двох країн. Основна частина переговорів була запланована на 28 лютого, проте пізніше стало відомо, що переговори були завершені достроково, а угода про денуклеаризацію залишилася непідписаною.