Події
30 травня 2019
Нові правила української мови почнуть діяти з 3 червня
Рекомендується застосовувати норми і правила нової редакції Правопису у всіх сферах суспільного життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення.
news-image

Міністерство освіти і науки заявляє, що новий Українське правопис, прийнятий 22 травня, буде застосовуватися з 3 червня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства, передають Українські Новини, передає «Є!»

Зазначається, що 22 травня Кабінет Міністрів прийняв постанову №437 "Питання українського правопису", яким схвалено нову редакцію Українського правопису. Документ підготувала спеціально створена Національна комісія з питань правопису, до якої увійшли вчені-мовознавці Національної академії наук та національних університетів з різних регіонів України.

У серпні-вересні 2018 року відбулося громадське обговорення пропонованих змін, під час якого надійшло понад 3 тис. пропозицій від наукових установ, навчальних закладів, органів державної влади та місцевого самоврядування, окремих громадян.

"3 червня 2019 фінальний текст нової редакції Українського правопису буде опубліковано на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук. З цього моменту рекомендується застосовувати норми і правила нової редакції Правопису у всіх сферах суспільного життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення", - заявляє Міносвіти.

Водночас зараз розробляється план імплементації нової редакції Українського правопису. Цим документом, зокрема, буде передбачено терміни й етапи впровадження змін в освітній процес.

Читайте також: Психолог пояснила, що означає синдром емоційного вигорання, який визнали хворобою