Суспільство
29 травня 2019
Моторошне вбивство 5-річної дівчинки на Житомирщині: батькам загрожує довічне ув'язнення
Трагедія сталася в Овруцькому районі, у селі Листвин.
news-image

На Житомирщині  довічне позбавлення волі загрожує батькам, які спалили тіло 5-річної доньки в печі, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це кореспонденту УНІАН розповіла керівник прес-служби прокуратури Житомирської області Тетяна Гоша. За її словами, обом батькам повідомлено про підозру,  їм загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. 

" 41-річну жінку, матір 5-ти дітей (стосовно двох старших її позбавлено батьківських прав) та чоловіка 50-ти років, ніде не працює, затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасово тримання. 28 травня 2019 року, обом повідомлено про підозру у скоєнні злочину за п. 2, 12, ч. 2 ст. 115 КК України" , - додала Гоша.

фото zt.npu.gov.ua28 травня через вбивство 5-річної дівчинки було скликано позачерговий виконком Житомирської міськради, оскільки убита дитина тривалий час виховувалася у прийомній родині житомирян Коберник-Круглових. Під час засідання виконкому прозвучало, що загибла дівчинка раніше була вилучена зі своєї сім’ї та певний час проживала у прийомній родині. Однак минулого року рішенням суду вона була повернута біологічним батькам. 
Члени виконкому сьогодні одноголосно проголосували за направлення звернень на адреси Генеральної прокуратури України, Колегії суддів, Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради щодо відповідного реагування на дії ряду громадських активістів: які сприяли у вилученні з дитячого будинку сімейного типу та поверненні у біологічну сім’ю Даринки Макарчук. Звернення доручено підготувати Службі у справах дітей спільно з юридичним департаментом міської ради. Також сьогодні у Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області журналістам повідомили подробиці вбивства 5-річної Даринки. За уточненою інформацією правоохоронців, трагедія сталася  в Овруцькому районі, у селі Листвин.


Читайте також: На Харківщині застрелився 15-річний син заступника мера