Світ
28 травня 2019
Кожному шостому росіянину грошей вистачає лише на їжу
За оцінкою Рахункової палати, реальні доходи росіян у поточному році продовжать скорочення.
news-image

48,2% російських сімей грошей вистачає тільки на їжу і одяг, але на товари тривалого споживання (смартфон, холодильник, пральну машину, меблі і т.п.) ресурсів вже бракує. Про це пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Майже 15% російських сімей грошей вистачає тільки на їжу, покупка одягу і оплата послуг ЖКГ викликають труднощі.  "Доходи, витрати і споживання домашніх господарств" за жовтень-грудень 2018 року, оприлюднені Росстатом.

Найвища частка респондентів, чий дохід покриває лише витрати на їжу, серед багатодітних сімей - 28,3%, а також серед сімей, що складаються лише з непрацюючих пенсіонерів, - 30,4%. 48,2% російських сімей грошей вистачає тільки на їжу і одяг, але на товари тривалого споживання (смартфон, холодильник, пральну машину, меблі і т.п.) ресурсів вже бракує.

Найвища частка респондентів, які не можуть дозволити собі товари довготривалого користування, - серед молодих сімей (59,2%) і сімей, що складаються лише з непрацюючих пенсіонерів (57,9%). Реальні наявні доходи росіян скорочувалися протягом 2014-2017 рр., у IV кварталі 2017 року грошей лише на їжу і одяг вистачало 49,8% сімей. У 2018 році доходи росіян продемонстрували незначне зростання на 0,1%, але за підсумками I кварталу 2019 роки знову скоротилися - на 2,3%. За оцінкою Рахункової палати, реальні доходи росіян у поточному році продовжать скорочення. Дослідження Росстату охоплює 48 тис. домогосподарств.

Читайте також:Завтра у Ростові-на-Дону почнуться слухання у справі кримськотатарського блогера