Події
23 травня 2019
Вдови загиблих бійців вимагали під АП не допустити примирення з Росією
При вході в будівлю АП учасниці акції розмістили фотографії кількох сотень загиблих бійців на Донбасі.
news-image

До Адміністрації Президента на мирну акцію прийшли вдови загиблих бійців ЗСУ. Жінки принесли портрети своїх загиблих рідних, щоб заявити новій владі про недопущення проведення референдуму стосовно укладення миру з Росією - країною-агресором, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Жінок зустрів один із працівників АП і запросив на зустріч з Президентом Володимиром Зеленським.

У прес-службі глави держави пообіцяли, що під час зустрічі вдови загиблих бійців зможуть відкрито висловити свою позицію. Про результати переговорів згодом обіцяють поінформувати на сайті Президента.

Як розповіла одна з жінок - учасниць пікету, прийти під стіни Адміністрації вдів загиблих воїнів змусила нещодавня заява нового глави АП Андрія Богдана про винесення питання стосовно примирення з Росією на всеукраїнський референдум. Жінки заявляють, що вони не проти переговорів стосовно деокупації Донбасу, але проти примирення з країною-агресором, інакше це буде неповагою до пам'яті загиблих.

На сходах при вході в будівлю АП, а також довкола приміщення розміщені фотографії кількох сотень загиблих бійців на Донбасі.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня глава Адміністрації Президента Андрій Богдан допустив можливість проведення референдуму з приводу укладення домовленостей з Росією про мир на Донбасі. За словами Богдана, Україна змушена шукати компроміс з РФ, проте питання здачі території виключене.

Зі свого боку, в Кремлі вважають можливий референдум про відносини з Росією, який пропонує провести українська влада, внутрішньою справою України.

Зокрема, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков 22 травня заявив, що Москва очікує від Києва "конкретних кроків, перш за все, в руслі виконання Мінських домовленостей, врегулювання внутрішньоукраїнської проблеми, а також у плані нормалізації двосторонніх відносин з Росією". Він також стверджує, що між двома країнами нібито немає збройних конфліктів, а є лише "громадянська війна в Україні".