Політика
21 травня 2019
Зеленський запропонував знизити прохідний бар’єр у Раду
Наразі в Раду проходять партії, що набрали понад 5% голосів.
news-image

Президент Володимир Зеленський пропонує на позачерговому засіданні Верховної Ради змінити виборче законодавство і зменшити прохідний бар’єр до парламенту. Про це сказав співголова депутатської групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік після консультацій між президентом і керівництвом Верховної Ради, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Президент запропонував змінити закон про вибори народних депутатів і внести декілька правок. Внести коротенький законопроект із декількома правками. Перша правка – скасувати мажоритарну систему. Друга правка – знизити бар’єр до 3 відсотків", - сказав він.
"Ще дискутувалася третя правка, вона була запропонована від фракцій. Це уточнення норм про імперативний мандат", - додав Хомутиннік.

Наразі в Україні змішана виборча система, а в Раду проходять партії, що набрали понад 5% голосів.

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків. Під час своєї промови він заявив про розпуск Верховної Ради і запропонував урядовцям писати заяви про відставку, якщо вони не готові працювати на "благо поколінь". Пізніше стало відомо, що Зеленський запросив глав фракцій на консультації щодо розпуску Ради.

Читайте також: Ляшку заборонили знімати на телефон переговори із Зеленським (відео)