Світ
21 травня 2019
В Бельгії пригрозили в'язницею батькам, які виховують дітей веганами
Батькам, які виховують своїх дітей веганами, загрожує до двох років в'язниці, якщо вони не будуть вести спостереження за здоров'ям нащадків і регулярно консультуватися з лікарями.
news-image
Батькам, які виховують своїх дітей веганами, загрожує до двох років в'язниці, якщо вони не будуть вести спостереження за здоров'ям нащадків і регулярно консультуватися з лікарями, пише «Є!» з посиланням на Еспресо

Стаття академії носить статус юридичного висновку, тобто нею можуть скористатися суди при винесенні рішення по справі. Висновок був написаний за запитом омбудсмена з прав дитини в Бельгії Бернарда Девоса.

У тексті фахівці називають "неетичним" веганство для дітей. Лікарі вважають, що воно може завдати шкоди організму, що росте. Діти можуть дотримуватися веганської дієти тільки під медичним наглядом, за умови регулярних аналізів крові, а так само з урахуванням, що дитина отримує додаткові вітаміни, вважають експерти.

Батькам, які не дотримуються цих правил, загрожують в'язниця, штрафи, а їхніх дітей можуть забрати, якщо буде доведено, що погіршення здоров'я дитини пов'язане з її дієтою.

Один з авторів статті, професор Жорж Казимир, зазначив, що перш ніж застосовувати найжорсткіші заходи до батьків, їм необхідно пояснити можливі наслідки веганської дієти. 

"Але ми не можемо більше терпіти таку небезпечну поведінку", - додав Казимир.

Читайте також:Ставлення українців до їжі вимагає декомунізації, - кулінарний експерт