Політика
21 травня 2019
Указ про розпуск парламенту буде підписано до вечора сьогоднішнього дня
Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що указ про розпуск Верховної Ради буде антиконституційним, але його повністю підтримують українці.
news-image

Президент України Володимир Зеленський підпише указ про розпуск Верховної Ради 21 травня. Про це повідомив у Facebook народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук із посиланням на джерела, пише «Є!» з посиланням на Гордон.

"За моєю інформацією з оточення президента, указ про розпуск парламенту буде підписано до вечора сьогоднішнього дня. Він буде абсолютно антиконституційним, але водночас абсолютно підтриманий українцями! Дострокові вибори парламенту на сьогодні є однією з головних вимог суспільства", – підкреслив він.

Нардеп зауважив, що голосів для зміни виборчого законодавства в парламенті немає, тому на Україну чекає "заміна шила [екс-президента України Петра] Порошенка на мило Зеленського".

Під час своєї інавгураційної промови 20 травня Зеленський оголосив про розпуск Ради.

Відразу після церемонії президент пообіцяв ЗМІ, що перший його указ буде стосуватися розпуску парламенту, але першим указом Зеленського став документ про прийняття повноважень верховного головнокомандувача Збройних сил України.

Зеленський запросив керівників фракцій Верховної Ради на 10.00 21 травня в Адміністрацію Президента провести консультації щодо розпуску парламенту. 

Читайте також:Виборці дають Зеленському на зміни не більше року