Події
17 травня 2019
Донька екс-очільника Нацгвардії Аллерова має громадянство РФ та живе в Москві — САП
Сьогодні екс-керівника Нацгвардії відправили під варту.
news-image

Донька екс-очільника Національної гвардії України Юрія Аллерова, якого НАБУ підозрює в заволодінні майном Нацгвардії, має подвійне громадянство — українське та російське і більшість часу проживає у Москві. Про це під час судового засідання у так званій справі квартир Нацгвардії повідомив прокурор САП, передає «Є!» із посиланням на  Громадське.

За даними слідства, донька Аллерова має у Москві місце проживання, родину. Також неодноразово до Москви виїжджала дружина Аллерова.

Сам же Аллеров під час допиту наголошував, що його донька є громадянкою України та проживає в Україні.

Слідство також з'ясувало, що донька Аллерова за три місяці після підписання першої додаткової угоди отримала квартиру від «Укрбуд Девелопмент», компанії, яка фігурує в розслідуванні, за заниженою ціною.

Екс-очільнику Нацгвардії інкримінують 191 статтю ККУ (привласнення, розтрату майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою). У разі доведення вини йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

 

Справу екс-очільник Нацгвардії називає політично-фінансовим замовленням кіл, які керують НАБУ.

А його адвокати стверджують, що Аллеров не отримав власної вигоди від нібито корупційної схеми.

Як відомо, сьогодні екс-керівника Нацгвардії Юрія Аллерова, якого НАБУ підозрює в заволодінні майном Нацгвардії, відправили під варту на 2 місяці із правом застави у 4,8 мільйона гривень. 

Читайте також: Екс-керівника Нацгвардії взяли під варту