Суспільство
15 травня 2019
Пільги на розмитнення авто можна запровадити лише для соціально незахищених верств населення, - Южаніна
З 24 травня ті, хто вчасно не розмитнив "євробляху", платитимуть штраф у розмірі 170 тис. грн. Авто можуть взагалі конфіскувати.
news-image

Запровадження пільгових умов розмитнення авто з єврономерами можливе лише для соціально незахищених категорій громадян. Про це заявила представник БПП, голова податкового комітету ВР Ніна Южаніна, передає прес-служба політсили, пише «Є!» з посиланням на 112.

“Термін проведення акції абсолютно недоречний. Вона не може призвести ні до якого результату. За період пільгового розмитнення, який тривав 180 днів, було доречно звертатися до нашого комітету й обговорювати можливі компромісні рішення. Але таких зустрічей не відбувалося. За весь цей період ми виявили проблему, яку я запропонувала вирішити. Це стосується людей, які придбали автомобіль виключно з великої необхідності. Це люди з інвалідністю, опікуни осіб з інвалідністю і багатодітні сім’ї, яким нема де знайти гроші для митного оформлення авто”, – заявила Ніна Южаніна.

Вона повідомила, що запропонувала Мінфіну і Мінсоцполітики розглянути можливість допомоги соціально незахищеним категоріям громадян вирішити проблему розмитнення авто.

“На етапі ухвалення закону цих виключень робити не можна було, оскільки пільгами скористалися би ті, хто взагалі не хоче платити жодних платежів”, - пояснила Южаніна.
Голова профільного комітету наголосила, що нині неможливо продовжити період використання без санкцій нерозмитненого авто.

Зазначимо, сьогодні в Києві власники автівок з єврономерами вимагали, щоб до них вийшов прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Потім вони повернулися до будівлі Верховної Ради. Про це повідомила кореспондент "112 Україна" в ефірі телеканалу.

"Акція протесту розпочалася з ВР о 10:00. Півгодини тому колона з учасників рушила до Кабміну. Півгодини тому вони вимагали, щоб до них вийшов Гройсман. Зараз вони повертаються до ВР і планують продовжити акцію о 14:00. Щодо руху в центрі Києва, то зранку вул. Грушевського не було перекрито. Колону супроводжували поліцейські та відкрили рух у момент, коли люди прийшли до Кабміну", - розповіла кореспондент близько опівдня.

Нагадаємо, Верховна Рада 8 листопада 2018 року запровадила новий принцип розрахунку ставки акцизного податку на ввезення автівки із-за кордону та збільшила штрафи за нерозмитнені автомобілі. Закон про розмитнення авто з єврономерами набув чинності 25 листопада 2018 року.

Пільговий період розмитнення "євроблях" закінчився 22 лютого.

З 24 травня ті, хто вчасно не розмитнив "євробляху", платитимуть штраф у розмірі 170 тис. грн. Авто можуть взагалі конфіскувати.

Вчора, 14 травня, голова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна заявила, що члени комітету розглядають можливість запровадження пільг для тих, хто не може розмитнити автівку з єврономерами.

Читайте також:«Євробляхери» висунули нові вимоги до влади