Події
14 травня 2019
Порошенко нагородив орденом Ярослава Мудрого директора заводу, якого НАБУ підозрює в розкраданні коштів УЗ
Керівництво зазначеного підприємства (гендиректор і ще сім осіб) є фігурантами розслідування НАБУ про заволодіння 93,28 млн грн ПАТ "Укрзалізниця".
news-image

Президент України Петро Порошенко своїм указом від 4 травня нагородив орденом Ярослава Мудрого V ступеня генерального директора акціонерного товариства "Дніпропетровський стрілочний завод" Сергія Тараненка. Про це йдеться в указі, опублікованому на сайті АП, пише «Є!» з посиланням на 112.

У документі наголошується, що Тараненко та ще низка осіб нагороджуються за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм.

Зазначимо, керівництво зазначеного підприємства (гендиректор і ще сім осіб) є фігурантами розслідування НАБУ про заволодіння 93,28 млн грн ПАТ "Укрзалізниця". Всі вони є підозрюваними у справі. За даними слідства, підозрювані упродовж грудня 2015 р. – березня 2017 р. організували закупівлю ПАТ "Укрзалізниця" стрілочної продукції за завищеними цінами з допомогою підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи грошима філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" в сумі близько 93,28 млн грн.

За даними ЗМІ, мова саме про Сергія Тараненка - директора Дніпропетровського стрілочного заводу.

Читайте також:Кулеметницю Яну Червону посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького