Політика
8 травня 2019
Зеленський обговорив із Фріланд боротьбу з корупцією та війну на Донбасі
Христя Фріланд під час зустрічі з новообраним президентом України порівняла його з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо, у перемогу якого в його країні теж не вірили.
news-image

Новообраний президент України Володимир Зеленський обговорив із міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд боротьбу з корупцією в Україні та мінський формат урегулювання конфлікту на Донбасі. Про це йдеться в заяві прес-служби Зеленського, яка є у розпорядженні редакції видання "ГОРДОН", пише «Є!».

"Ми не хочемо говорити про боротьбу з корупцією, ми хочемо досягти перемоги над нею", – заявив під час зустрічі новообраний президент.

За його словами, його команда буде робити так, щоб громадяни якомога менше контактували з чиновниками. 

"Наша мета – це держава у смартфоні", – підкреслив Зеленський.

Фріланд сказала, що Канада може в деяких питаннях брати приклад з України, і нагадала про систему електронних декларацій.

"Ми бачимо багато спільного між вами та нашим прем'єр-міністром [Джастіном] Трюдо. За чотири тижні до виборів ніхто не вірив, що ми виграємо", – розповіла глава канадського МЗС.

Вона додала, що Зеленський може розраховувати на підтримку Канади на міжнародній арені.

"Дуже важливо, що за вас проголосувала вся Україна. Демократична Україна, де є успішна економіка, – це приклад для всіх країн пострадянського регіону, зокрема для росіян", – зазначила Фріланд.

Сторони також обговорили пошук мирного врегулювання конфлікту на сході України. 

"У нас є шанс для припинення вогню та повернення Донбасу", – сказав новообраний президент України.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Згідно з остаточними даними, новим президентом України став Зеленський, який набрав 73,22% голосів. Чинний президент України Петро Порошенко здобув 24,45% голосів виборців.

Читайте також:Святослав Вакарчук йде на парламентські вибори