Політика
8 травня 2019
Рабінович: Ухвалення мовного закону посилить розкол в країні і спричинить ескалацію конфлікту (відео)
Парламентарій запевняє, що російськомовні громадяни України люблять її не менш тих, хто розмовляє українською, а мовний закон тільки розділяє українців.
news-image

Російськомовні громадяни України люблять її не менш тих, хто розмовляє українською, а мовний закон тільки розділяє українців. 

Про це розповів народний депутат і глава політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович в черговому випуску авторської програми «Хто кому Рабинович» на телеканалі «112 Україна», пише «Є!».

«Насправді, це паразити ситуацію з українською мовою перекрутили. Чи не посилають людей на фронт, в окопи за те, що вони не розмовляють українською. Я не думаю, що російськомовні громадяни України люблять її менше, ніж ті, хто говорить українською. Ми всі любимо Україну», - вважає парламентарій.

За його словами, історично ще з часів СРСР в нашій країні склалася двомовна ситуація.

«Але ми так народилися, були єдиною великою родиною, де один говорить по-російськи, інший - по-українськи. Тому, коли розвалився Союз, залишилося багато людей, хто не так добре говорить українською, як деякі нинішні товариші. Добре це чи погано? Так сталося», - підкреслив народний депутат.

При цьому політик наполягає на тому, що українську мову треба вчити обов'язково.

«Я вважаю, що обов'язково треба вчити українську мову. І мої діти її вчать. Я, як і мільйони людей, думаю російською. Так уже склалося. Якщо ви вважаєте, що нас повинні зламати, називати моральними виродками, які не мають права почути спектакль або вірш російською, то подивимося, чи вийде це у вас. Чим більше будете ламати, тим більше люди будуть чинити опір і дивитися російські фільми. Чим більше ви забороняєте, тим більше сьогодні в інтернеті дивляться заборонене», - заявив глава «Опозиційної платформи - За життя».

Також народний депутат вважає, що прийняття мовного закону відштовхне від України регіони, які сьогодні не підкоряються Києву.

«Влада бреше про те, що хоче повернути Крим і Донбас. Адже мовний закон нас до жителів цих регіонів не наближає. Влада ще більше відштовхує кримчан від України. Порошенко і парламент, яких підтримує 3% населення, цим законом посилили розкол в суспільстві, спровокувавши конфлікт на роки вперед», - резюмував Вадим Рабінович.

Читайте також:У Казахстані ректора університету не допустили на вибори президента через граматичні помилки