Події
7 травня 2019
Facebook видалила приблизно 100 пов'язаних із РФ акаунтів, які поширювали дезінформацію про Україну
У Facebook повідомили, що видалили 62 особисті акаунти, 25 груп і 10 публічних сторінок, на кожну з яких було підписано не менше ніж 34 тис. користувачів.
news-image

Соціальна мережа Facebook видалила 97 пов'язаних із Росією облікових записів, причетних до скоординованого надання фейкових новин у Facebook та Instagram, повідомили 6 травня у блозі компанії, пише «Є!» з посиланням на Гордон.

"Ми видалили 97 облікових записів Facebook, сторінок і груп, причетних до скоординованої недостовірної поведінки, як частину мережі, що виходить із Росії та зосереджена в Україні", – поінформували в компанії.

У Facebook зауважили, що особи, які стоять за цією діяльністю, використовували фальшиві облікові записи для управління сторінками і групами.

"Ці групи публікували новини на такі теми, як воєнний конфлікт на сході України, російська політика, політичні новини у Європі, політика в Україні та громадянська війна в Сирії", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, Facebook видалила 62 особисті акаунти, 10 публічних сторінок і 25 груп. На кожну сторінку було підписано не менше ніж 34 тис. користувачів. Соцмережа також видалила 21 акаунт, який вів схожу діяльність проти Австрії, країн Балтії, Німеччини, Іспанії та Великобританії.

Читайте також:У Луганську відкрили пункт прийому документів для отримання паспортів Росії