Світ
6 травня 2019
Рівень безробіття у США став найнижчим за 50 років
Віце-президент країни Майк Пенс додав, що саме політика Трампа у сфері оподаткування, торгівлі та енергетики сприяє росту економіки.
news-image

Лише у квітні кількість робочих місць зросла на 263 тисячі. Цей показник підвищується вже впродовж 103-х місяців, зазначає видання. Та додає — це свідчить про хороший стан економіки, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Низький рівень безробіття також спонукає роботодавців підвищувати зарплатні. За 2018 середня зарплатня зросла на 3,2%.

У Білому Домі вже прокоментували дані Мінпраці зазначаючи, що президентство Дональда Трампа — «кращий час для американської мрії».

Віце-президент країни Майк Пенс додав, що саме політика Трампа у сфері оподаткування, торгівлі та енергетики сприяє росту економіки.

«Президент з самого початку говорив: якщо зменшити податки, скоротити регулювання, боротись за вільну, справедливу взаємну торгівлю і відпустити американську енергетику — американська економіка почне створювати робочі місця і можливості. Саме це ми й бачимо в даних щодо робочих місць!» — вказав Пенс.

У 2018 році в Україні було 1, 7 мільйонів безробітних, менш як 21% з них реєструвалися у державній службі зайнятості. Того ж 2018 в Національному банку України повідомили, що рівень безробіття серед молоді в Україні є надто високим.

Читайте також:Терористи пообіцяли зірвати «Євробачення» в Ізраїлі