Події
5 травня 2019
Терористи пообіцяли зірвати «Євробачення» в Ізраїлі
Конкурс стартує 14 травня.
news-image

За десять днів до початку "Євробачення 2019" в Ізраїлі терористична група "Ісламський джихад у Палестині" з Сектора Гази пообіцяла зірвати пісенний конкурс. Такі заяви пролунали на тлі ескалації конфлікту, що триває третій день, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

"Ми не дозволимо ворогу провести жоден фестиваль, який шкодить палестинському історичному та культурному світогляду", - йдеться у заяві терористів, цитує The Times of Israel.

Тим часом до країни вже прибувають делегації з різних країн, а від суботи, 4 травня, почались перші репетиції. Національний мовник, який організовує "Євробачення" у Ізраїлі, заспокоює, що обстріли не завадять провести конкурс.

"Підготовка делегацій до "Євробачення" триває згідно з запланованим розкладом. Делегації прибувають і всі зайняті конкурсом", - зазначили у організаторів.

Також зазначили, що попри розгортання бойових дій на півдні країни, у Тель-Авіві, де проведуть конкурс, не вводилось жодних обмежень чи особливих положень.

Нагадаємо, що вже зовсім скоро, 14 травня, у Тель-Авіві, Ізраїль, стартує міжнародний музичний конкурс "Євробачення-2019". Другий півфінал відбудеться 16 травня, фінал – 18 травня. Україна від участі цього року відмовилася, оскільки переможницю нацвідбору MARUV зняли з конкурсу через гастролі в Росії, а гурти, які посіли друге та третє місця, самі не захотіли "приймати естафету". 

Читайте також: Вєрка Сердючка виступить на «Євробаченні-2019»