Суспільство
3 травня 2019
Помер актор, який зіграв Чубакку в «Зоряних війнах»
Йому було 74 роки.
news-image

У США у віці 74 років помер актор Пітер Мейг'ю, який зіграв Чубакку в кіносазі "Зоряні Війни". Свої останні години він провів в оточенні близьких, йдеться в повідомленні його родини. Причина смерті не уточнюється, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Мейг'ю, зріст якого можна назвати гігантським - 2 метри 18 сантиметрів, зіграв Чубакку в оригінальній трилогії "Нова надія", "Імперія завдає удару у відповідь", "Повернення джедая". Також він знімався у третьому епізоді кіносаги "Помста ситхів" і епізоді "Пробудження сили" з нової трилогії.

 

"Він вклав у роль Чубакки своє серце і душу, і це видно по кожному кадру… Для нього родина "Зоряних війн" означала набагато більше, ніж просто роль у фільмі. Люди, з якими він спілкувався, стали для нього друзями і сім'єю на десятиліття, він їх дуже любив", - йдеться в заяві родичів актора.

Кінематографісти проявили інтерес до Мейг'ю у 1976 році, коли він працював в одній з лондонських лікарень. Але свою головну і найвідомішу роль він отримав у 1977 - в "Новій надії" Джорджа Лукаса.

Пітер Мейг'ю

Мейг'ю брав активну участь у благодійних акціях, і родина попросила прихильників його творчості віддати йому шану не квітами, а пожертвами в його благодійний фонд The Peter Mayhew Foundation.