Суспільство
3 травня 2019
Вчені довели, що жувальна гумка провокує астму і рак
У жувальній гумці міститься такий елемент, як діоксид титану.
news-image

Останні дослідження дозволили вченим довести, наскільки шкідливим є для людського організму такий популярний продукт, як жувальна гумка, пише «Є!» з посиланням на Цікавості.

Речовини, що містяться в «жуйці», можуть провокувати різні захворювання, включаючи астму і навіть рак. Фахівці з’ясували, що регулярне вживання жуйки веде до синдрому роздратованого кишківника. Так відбувається в результаті заковтування великої кількості слини і повітря під час «споживання» жувальної гумки.

Ще один мінус продукту, який більшість людей вживають з метою освіжити дихання, — високий тиск на скронево-щелепний суглоб. У підсумку любитель «жувати гумку» отримує часті головні болі. Згідно з відкриттям науковців, в жувальній гумці міститься такий елемент, як діоксид титану.

Останній є дуже шкідливою речовиною для здоров’я людини, адже його наявність в організмі підвищує ризик появи астми і онкологічних захворювань.

Фахівці ще не вивчили досконально всі компоненти «освіжаючого засобу», однак застерігають: надмірне захоплення жувальною гумкою здатне викликати порушення в роботі багатьох життєво важливих органів, приводячи до різноманітних недуг.

Читайте також:Безкоштовні щеплення можна буде отримати в приватних клініках