Україна
28 квітня 2019
Християни східного обряду відзначають Великдень
Великоднє богослужіння розпочалося у всіх церквах, після нього традиційно починають освячувати паски.
news-image

Християни східного обряду відзначають у неділю, 28 квітня, один з головних релігійних свят - Великдень. В цей день, за християнським віруванням, воскрес Син Божий після того, як його розіп'яли на хресті, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Великоднє богослужіння розпочалося у всіх церквах, після нього традиційно починають освячувати паски. В храми з Єрусалиму доставили Благодатній вогонь, який зійшов у 14:31 за київським часом. У Київ його привезла українська делегація. Воскресіння Ісуса Христа з мертвих по трьох днях після смерті - центральна доктрина в Християнстві, яка протягом століть було звіщено язичникам і є найважливішою подією (святом, відомим як Великдень) християнського суспільства. Ісус Христос воскрес о ранній порі в неділю, на початку нового єврейського тижня, оскільки у стародавніх євреїв неділя була першим днем тижня і починалася відразу ж після заходу сонця в суботу.

Тому субота стала святим днем для християн і теж називається Господнім Днем. Для древніх євреїв Господнім днем був останній сьомий день тижня - субота. Тому четверта заповідь Шануй день Господній, щоб святити його розуміється християнами та юдеями по-різному. Для християн Господній день воскресіння - неділя - став днем відпочинку. Звідси будь-яка праця у неділю в християнстві вважається гріхом і недотриманням четвертої заповіді, оскільки така робота порушує святість дня Господнього, яка полягає у спокої та мирі.


Читайте також: В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь