Київ
26 квітня 2019
Київ увійшов у ТОП-10 смарт-міст за економічною ефективністю
За результатами аналізу ключових показників економічної ефективності столиця України посіла п’яте місце в рейтингу міст Top 10 Smart Locations of the Future 2019/20.
news-image

За результатами аналізу ключових показників економічної ефективності столиця України посіла п’яте місце в рейтингу міст Top 10 Smart Locations of the Future 2019/20 спеціалізованого видання Financial Times – FDI Magazine. Рейтинг та його методологію оприлюднено на сайті видання, пише «Є!» з посиланням на kyivcity.gov.ua.

До уваги брались такі показники, як вартість квадратного метра щорічної оренди офісних приміщень класу А, розмір середньої заробітної плати для кваліфікованого робітника, вартість номера у центрі міста за одну ніч у готелях категорії 4* та 5*, загальна ставка податку на прибуток, сукупна вартість створення підприємства, реєстрації права власності та підключення промислового підприємства до електромереж.

Перше місце в рейтингу за показником економічної ефективності посіла столиця та найбільше македонське місто Скоп’є. На кілька позицій Київ також випередили Софія (Республіка Болгарія), Каунас (Литовська Республіка) та польський Гданськ. Замикає ТОП-10 в’єтнамське місто Ханой.

Нагадаємо, раніше Київ посів шосте місце в рейтингу ефективності інвестицій видання fDi. Тоді за рентабельністю інвестицій з точки зору ефективності залучених ресурсів столиця увійшла в десятку європейських міст.

Читайте також:Київський ресторан потрапив до фіналу міжнародного конкурсу дизайну інтер’єрів IIDA (фото)