Події
23 квітня 2019
Екс-голові Держслужби у справах ветеранів АТО оголосили підозру у розкраданні 22 млн гривень
Держслужба вказувала недостовірні дані щодо кількості учасників АТО, яким нібито було надано послуги з психологічної реабілітації, а також щодо обсягу таких послуг.
news-image

Колишньому керівнику Державної служби України у справах ветеранів та учасників антитерористичної операції повідомлено про підозру у сприянні розкраданню 22 млн. гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, пише «Є!» з посиланням на 112.

ДБР встановило, шо у 2015 році Держслужбою України у справах ветеранів війни та учасників АТО було укладено договори з суб’єктами господарської діяльності про фінансування за бюджетні кошти заходів з психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.

Як повідомляється, Держслужба вказувала недостовірні дані щодо кількості учасників АТО, яким нібито було надано послуги з психологічної реабілітації, а також щодо обсягу таких послуг.

За даними слідства, колишній голова Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО не здійснив жодних належних заходів для перевірки достовірності відомостей, які зазначені в актах та затвердив їх.

"Екс-керівник відомства не виконував свої службові обов’язки належним чином. Цим самим він фактично сприяв можливості привласнення бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн, виділених для реалізації бюджетної програми з реабілітації військових", - зазначається у повідомленні.
Слідчі проводять санкціоновані обшуки за місцем проживання осіб, які причетні до даного правопорушення.

Головою Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції 10 вересня 2014 року був призначений Артур Дерев'янко.

21 червня 2017 року Кабмін звільнив голову Держслужби ветеранів Артура Дерев'янка. Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зазначив, що Дерев'янка звільнено за власним бажанням.

Читайте також:ДБР прийшло з обшуками до НАБУ