«Нафтогаз» знизить ціну на газ для населення
Відповідний механізм узгоджено з урядом.
news-image

Компанія "Нафтогаз" спільно з урядом узгодила механізм, який дозволить не лише не збільшувати ціну на газ для населення, а ще й зменшити її до 8247 гривень за тисячу кубічних метрів від 1 травня 2019 року. Про це  повідомляє прес-служба "Нафтогазу", передає «Є!» із посиланням на ТСН.

"За дорученням Кабінету Міністрів України (КМУ) НАК "Нафтогаз України" спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. куб. м (кінцева роздрібна ціна)", - йдеться у повідомленні.

За даними "Нафтогазу", цей механізм працюватиме таким чином: якщо встановлена Кабміном ціна газу для промислових споживачів знижується, то відповідно знижується і ціна на газ для населення, а якщо збільшується – то ціна для населення лишається без змін.

За словами Гройсмана, уряд зробив достатньо для того, щоби ціни на газ для населення знизились від 1 травня до рівня ринкових цін, який наразі є нижчим за рівень регульованої державою ціни на газ.

Читайте також: «Не прерогатива президента»: у Зеленського порадили поки не чекати зниження тарифів