Події
19 квітня 2019
Прикордонники розповіли, що за чотири роки побудували третину Стіни
На 2019 рік передбачено виділення з бюджету 400 млн грн на облаштування Стіни.
news-image

План заходів інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону виконано протягом 2015 - 2018 років на 35%. Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби, передає «Є!»

"Всього протягом 2015 - 2018 років на реалізацію плану було виділено 1,3 млрд грн, що дозволило обладнати і оснастити 4 комплекси відеоконтролю і сигналізації, майже 340 км протитранспортних ровів, 250 км рокадної дороги, провести реконструкцію 5 прикордонних підрозділів, обладнати достатню кількість опорних пунктів і придбати технічні засоби для дистанційного контролю тощо. Наразі план реалізований, орієнтовно, на 35%, що є адекватним рівню фінансування", - йдеться в повідомленні.

Зараз, за ​​даними ДПСУ, активне інженерне облаштування триває по всій ділянці кордону. Зокрема, заходи проходять на кордоні з Росією в рамках Сумської, Луганської, Харківської та Чернігівської областей.  

Як додали у відомстві, з початку року вже облаштовано понад 25 кілометрів протитранспортних ровів, 6,4 км загороджень типу "Єгоза", понад 6 км рокадної дороги і кілька переходів через складні ділянки.  

Відзначається, що всього на 2019 рік передбачено виділення з бюджету 400 млн грн, з яких вже профінансовано майже 60 млн гривень.  

Нагадаємо, проект Стіна на кордоні з Росією в 2014 році запропонував прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. У червні того ж року Кабмін схвалив проект, вартість якого склала близько 150 млн доларів.   У липні 2017 року стало відомо, що ГПУ розслідує велику розтрату під час будівництва стіни. У розкраданні державних грошей підозрюють вісьмох осіб.

Читайте також: Прикордонники засекретили контракти по «стіні Яценюка»