Політика
15 квітня 2019
Порошенко потролив серіал «Слуга народу» (відео)
Президент переказав те, що побачив у серіалі, однак глядачів і слухачів своєї промови про це не попередив.
news-image

Сьогодні президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками бізнесу розповів, як у серіалі "Слуга народу" з Володимиром Зеленським в головній ролі ведуть антизахідну пропаганду, передає «Є!» із посиланням на "Прямий".

Виступ президент почав з того, що переказав те, що побачив у серіалі, однак глядачів і слухачів своєї промови про це не попередив.   

"У переговорах про транш МВФ, грабіжницької організації, за допомогою якої Захід визискує країни третього світу, від нас вимагають 3% хабара. Вони також вимагають на монополії на видобуток сланцевого газу, чого ми точно не допустимо. Вони - міжнародні фінансові організації - хочуть, щоб ми скоротили на 50% виробництво сільськогосподарської продукції, вимагають, щоб на 70% скоротили виробництво пшениці. Вони вимагають відкриття сховища ядерних відходів в Чорнобильській зоні і розширення цього сховища на територію всієї Київської області.

Дорогі друзі, диктат Заходу переходить всі мислимі і немислимі межі. Про велику сімку: вона боїться економічного та політичного зростання України. Вона боїться перетворення України в реальну велику регіональну державу.

Приблизно так, - ну можливо, я трохи й перебільшив, суті це міняє – виглядає МВФ в серіалі "Слуга народу" і в очах президента Голобородька", - розповів президент.

 

"Я, чесно кажу, його не бачив, цей серіал, читав по вижимках. Але потім взяв і продивися – вжахнувся. Антизахідна риторика, на жаль, є частиною гібридної війни, яку Росія веде проти нашої держави", - сказав Порошенко.

Він додав, що не знає, якої думки про співпрацю з МВФ його опонент Володимир Зеленський, оскільки він її не озвучував.

"Він неначе рівняння з усіма невідомими. Його кампанія подібна до німого кіно, де актор жваво рухається, величезну активність проявляє, але не вимовляє ні словам. Зрозуміти, що буде дуже важко навіть для мене – людини, яка дуже добре обізнана і в економічних, і в політичних реаліях", - сказав Порошенко.

За його словами, команда Зеленського пропонує обирати кота у мішку. А сам комік не робить ніяких політичних заяв тільки для того, щоб "ті, хто хочуть повернення України у сферу впливу Росії, могли сказати, це їхній кандидат, а ті що хіть до ЄС і НАТО – могли сказати, що їхній".