Політика
15 квітня 2019
Я маю твердий намір виграти президентські вибори, - Порошенко
Діючий президент України Петро Порошенко заявив, що має твердий намір виграти президентські вибори у 2019 році.
news-image

Діючий президент України Петро Порошенко заявив, що має твердий намір виграти президентські вибори у 2019 році. Про це президент заявив під час свого брифінгу, який транслював "112 Україна", пише «Є!».

"Я сьогодні тут для того, щоб ми поспілкувалися і щоб я чітко проінформував вас, що я маю твердий намір запобігти негативним сценаріям. Я маю твердий намір виграти президентські вибори. Я роблю для цього все, що можу. Дуже дякую за ту підтримку, яку я відчуваю кожного дня, кожної години. Я роблю і буду робити все для того, щоб забезпечити політичну стабільність", - заявив президент.

Також Порошенко зазначив, що буде робити все, щоб забезпечити продовження реформ, які були розпочаті під час його президенства та забезпечити незворотність європейського і євроатлантичного вектору руху України.

Нагадаємо, 14 квітня чинний президент прибув на стадіон НСК "Олімпійський" для дебатів із Володимиром Зеленським, проте останній не приїхав.

Проведення передвиборчих дебатів передбачено виборчим законодавством. Згідно із законом, дебати повинні відбутися в останню п'ятницю перед днем виборів. Офіційні дебати повинні проходити в студії громадського мовника в строго визначений час.

Також формат дебатів можливий як частина передвиборчої агітації. 

Активно тема дебатів почала обговорюватися 3 квітня, коли Володимир Зеленський опублікував відеозвернення, в якому викликав Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський". Він заявив, що "дає на роздуми 24 години". Порошенко відповів і заявив, що закон передбачає інші умови проведення дебатів, проте погодився дискутувати на стадіоні. З того дня і досі кандидати не можуть домовитися про дату проведення дебатів. Петро Порошенко наполягав на тому, щоб дебати на стадіоні відбулися 14 квітня, а 19 квітня - за законом, у студії "Суспільного". 

Володимир Зеленський своєю чергою наполягає, щоб дебати на "Олімпійському" відбулися в п'ятницю, 19 квітня. 

Читайте також:В Адміністрації Президента заявили про непричетність до провокаційних бордів з Порошенком