Суспільство
15 квітня 2019
Журнал «Кореспондент» назвав найдорожчі бренди України
У списку переважно представлено виробників їжі та напоїв, а також рітейл.
news-image

До п'ятірки найдорожчих брендів України у 2019 році увійшли "Київстар" ($ 245,2 млн), "Моршинська" ($ 178,2 млн), "Фокстрот"($ 176,9 млн), "Дарниця" ($ 172,2 млн) і "Розетка" ($ 168,7 млн). Свіжий рейтинг 11 квітня опублікував журнал "Кореспондент" у №7 (823), пише «Є!» з посиланням на Гордон.

Лідери рейтингу не змінилися з минулого року. До першої двадцятки також увійшли "Нова Пошта", "ПриватБанк", Ощадбанк, "Цитрус", "Епіцентр", Roshen, OLX і МАУ.

За даними журналістів, сукупна вартість 33 найдорожчих брендів України зросла з моменту складання попереднього рейтингу із $ 3,8 млрд до майже $ 4,3 млрд.

У списку переважно представлено виробників їжі та напоїв, а також рітейл, водночас редакція вказала на прогрес у деяких інших галузях української економіки.

"Українська фармацевтика в останні роки зробила колосальний ривок як щодо частини виробництва, розроблення та експорту, так і в просуванні своїх брендів. "Дарниця", наприклад, уже другий рік поспіль посідає впевнене четверте місце у нашому рейтингу", – ідеться в статті.

Під час розраховування вартості брендів видання враховувало головні макроекономічні показники України (ВВП, інфляція), фінансові показники компаній – власників брендів, а також їхню рекламну активність. Редакція журналу не заносила до рейтингу транснаціональні бренди, створені за межами України. У список не потрапили учасники страхового і фондового ринку, а також компанії, які не працюють безпосередньо з роздрібними покупцями. 

Читайте також:Кабмін закликає Раду ухвалити закон про легкість ведення бізнесу