Події
11 квітня 2019
На Супрун знову подали в суд з вимогою звільнити її з посади в. о. міністра
Депутат від фракції Радикальної партії Олексій Ленський подав ще один судовий позов проти Уляни Супрун з вимогою заборонити їй виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України.
news-image

Народний депутат від фракції Радикальної партії Олексій Ленський подав ще один судовий позов проти Уляни Супрун з вимогою заборонити їй виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України. Про це повідомила Супрун на своїй сторінці у Facebook, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Знову надійшов новий позов проти мене. Знову від народного депутата Радикальної партії Олега Ляшка. Знову з проханням заборонити мені виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, офіційне пояснення підстав переписане з попередніх позовів. 

Зазначається, що адвокатський запит по цьому позову до Міністерства охорони здоров’я України надійшов від тієї самої адвокатської фірми GoLaw law firm, що обслуговує звільнених через корупцію ректорів медичних університетів, Катерину Амосову і Валерія Запорожана. 

"Ця позовна заява — ні що інше, як чергова атака проти трансформації системи охорони здоров’я. Оскільки за 2,5 роки вони перепробували майже все з можливих способів — тепер просто користуються шаблонами один одного", - додала Супрун.

Це не перший позов Олексія Ленського проти Супрун. У лютому він мав претензії щодо незаконного призначення Супрун на посаду першого заступника міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун реалізовувати повноваження міністра охорони здоров'я. Її було відсторонено від посади в. о. міністра на час розгляду позову нардепа ВРУ від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, який вимагав встановити факт відсутності в неї повноважень міністра.

Кабінет міністрів України оскаржив рішення Окружного адміністративного суду Києва про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків голови МОЗ.

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін 13 лютого заявив, що Уляна Супрун має право виконувати обов'язки першого заступника міністра охорони здоров'я після звільнення її від виконання повноважень в. о. міністра охорони здоров'я. За його словами, суд не вирішує питання, чи має Супрун право підписувати документи або договори.

Кабінет міністрів України 13 лютого ухвалив розпорядження, яке дозволяє в. о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України, окрім виключних повноважень міністра як члена Кабміну.

14 лютого суд скасував заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки голови МОЗ.

Наступного дня стало відомо, що суддя Окружного адміністративного суду Києва Сергій Каракаш'ян вирішив взяти самовідвід у справі за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука про відсутність в Уляни Супрун повноважень для виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України.

Читайте також:Супрун нагадала: близькі пацієнтів мають право відвідувати хворих у реанімації