Політика
8 квітня 2019
У Раді створюють об’єднання «За Зеленського»
Нардеп оголосив про створення міжфракційного депутатського об'єднання за "наступного президента Зеленського".
news-image

Екс-кандидат у президенти, нардеп Віталій Купрій заявив про створення міжфракційного об'єднання "За Зеленського" у Верховній Раді. Про це він сказав на погоджувальній раді 8 квітня, передає «Є!» із посиланням на УП.

Купрій підійшов до віце-спікера Ірини Геращенко і просив надати йому слово для "дуже важливого для країни оголошення".

Однак Геращенко вимкнула мікрофон, тому зі слів Купрія можна було лише почути, що "президент Порошенко сфальшує вибори через ЦВК".

"Ми бачимо нові обличчя і нові принципи роботи так званої команди. Шкода, що команда, яка претендує на новизну у політиці, починає з хаосу і скандалу", - сказала Геращенко, яка так і не дала Купрію озвучити заяву.

У коментарі "Українській правді" нардеп сказав, що озвучив заяву про створення міжфракційного депутатського об'єднання за "наступного президента Зеленського".

"Я подав відповідні документи в канцелярію на спікера. І завтра вони мають це оголосити. У мене просто є підозри, що вони не будуть оголошувати, тому це треба було гучно заявити, щоб вони нікуди не ділись", - сказав Купрій.

Він також запевняє, що до цього об’єднання уже "приєдналися кілька депутатів", однак їх прізвища, або бодай хоч кількість, назвати відмовився.

"Не можу називати це. Бо я постійно в перемовинах, і вона (кількість – ред.) постійно збільшується", - сказав Купрій.

За його словами, метою створення цього об’єднання є "показати суспільству, що в парламенті є люди, які не підконтрольні Петру Порошенку, які проти узурпації влади, проти фальсифікації".

"А після перемоги Зеленського, ну, це однозначно, я думаю, що збільшиться набагато кількість людей, і там уже треба буде законодавчими ініціативами. Це може бути кістяк для майбутньої коаліції", - сказав Купрій.

На питання, чи знає він Зеленського так, що може йому довіряти і висловлювати підтримку, нардеп сказав:

"Особисто не знайомий. Я знаю його команду. Я не буду зараз казати (кого – ред.), бо це нашкодить перемовинам. Я (знайомий – ред.) не зі старими політиками, а з молодою командою, з тими людьми, які не були при владі", - сказав Купрій, але назвати цих людей відмовився.
Читайте також: Зеленський не хоче йти на дебати 14 квітня, записав нове відео