Війна
7 квітня 2019
Війна на Донбасі: ворог бив із забороненого озброєння, двоє військових загинули
В ході обстрілів було сім разів застосовано заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 59 мінометних мін калібру 120 та 82 мм.
news-image

Протягом минулої доби, 6 квітня, російсько-окупаційні війська 14 разів обстріляли позиції ЗСУ на сході України. Внаслідок обстрілів двоє українських військовослужбовців загинули, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС, в ході обстрілів було сім разів застосовано заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 59 мінометних мін калібру 120 та 82 мм. Також ворог обстрілював українських захисників із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Наголошується, що жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил. За даними розвідки, 6 квітня трьох окупантів було знищено, одного – поранено. Від початку поточної доби, 7 квітня, ворог обстріляв із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї українські позиції у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" у районі населеного пункту Широкине. Втрат серед особового складу немає. Підрозділ, який зазнав обстрілу, відповів застосуванням штатного озброєння. Втрати ворога уточнюються.


Читайте також: Бойовики 10 разів обстрілювали позиції ЗСУ на Донбасі, один український військовий дістав поранення, — штаб